7 din 8 persoane respiră aer care nu îndeplineşte nivelul sigur emis de OMS

Aerul în mediul urban devine atât de murdar, încât 7 din 8 persoane respiră aer care nu îndeplineşte nivelul sigur emis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii

 

Calitatea aerului s-a îmbunătăţiţ în timp în multe oraşe. De exemplu, în Los Angeles nu mai este atât de mult smog precum era... dar, din păcate, în timp ce în unele locuri este din ce în ce mai bine, în multe altele situaţia se agravează, mai ales că un procent mare de oameni se mută către zonele urbane în fiecare an.

Cât de mare este problema aerului?

Poluarea aerului ucide, acum, mai mulţi oameni decât malaria sau SIDA combinate. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, poluarea aerului este în acest moment cea mai mare problemă  a mediului din lume, cu 7 milioane de decese pe an.

OMS a creat o bază de date ce conţine cifrele de monitorizare ale poluării aerului din aproape 1600 de oraşe din 91 de ţări, rezultatele fiind destul de alarmante.

 

Mai multe detalii: http://www.treehugger.com/health/urban-air-quality-getting-so-dirty-7-out-of-8-people-breathe-air-fails-who-safe-levels.html