Adidaşi realizaţi 100% din deşeuri

Pantofi noi, haine noi, gadget-uri noi – tot ceea ce îţi doreşti este gunoi, sau va fi în cele din urmă. Acesta este mesajul din spatele campaniei “Tot ceea ce cumperi este gunoi”, o campanile iniţiată de un grup de studenţi de la Universitatea din Londra.

Charles Duffy, William Gubbins şi Bill Turvey au curăţat plajele din Anglia de deşeurile de plastic. Le-au topit şi apoi au turnat materialul rezultat într-o pereche de adidaşi multicolori, care au fost apoi în central unei serii de reclame satirice.

 

“Am realizat aceşti pantofi din material 100% din deşeurile găsite în Anglia” – este menţionat pe un poster. “Şi am putea face mult mai mulţi”. Un alt poster menţionează că plasticul realizat în perioada în care trăiau bunicii noştrii, va trăi probabil mai mult decât nepoţii noştrii.

În ciuda promisiunii sale utopice, plasticul este atât de înrădăcinat în viaţa noastră, încât “devine din ce în ce mai greu de distrins şi inseparabil de natură” spun Duffy, Gubbins şi Turvey care s-au inspirat din cartea apel a lui Stephen Emmott “Zece miliarde”.

 

“Am creat o moştenire de plastic care va fi resimţită generaţii întregi”, au mai menţionat cei 3.

 

Sursa: http://www.ecouterre.com/