Articole

 • 26.03 2015

  Energie + Eficiență la cea de-a VIII-a edițiea Târgului și Conferințelor RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE

  A devenit deja o tradiție ca în luna noiembrie toți jucătorii cheie să își dea întâlnire la RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, Platforma României pentru energie regenerabilă și eficiență energetică. Evenimentul va reveni în 2015 cu cea de-a VIII-a ediție, între 18-20 noiembrie, la Sala Palatului din București. Ediția din acest an își propune să abordeze tematici pentru un viitor sustenabil, să concentreze într-un singur loc factori de decizie, investitori și beneficiari și să faciliteze transferul de know-how. O atenție deosebită va fi acordată tematicii de eficiență energetică, dat fiind impactului pe care acest domeniu îl are asupra economiei, mediului, securității energetice naționale , precum și beneficiilor sociale ale acestuia asupra României.
 • 25.03 2015

  Spania stabileşte primele norme pentru refolosirea Deşeurilor Electrice, Electrocasnice şi Electronice (DEEE)

  Spania a introdus prima cerinţă de re-folosire a deşeurilor din echipamente electrice, electrocasnice şi electronice. Transpunerea Directivei DEEE din 2012 în Spania, aprobată luna trecută, va cere ca anumite categorii de deşeuri să fie pregătite pentru a fi refolosite.
 • 13.03 2015

  ENREG - ENERGIA REGENERABILA

  Expo Arad a găzduit pentru a VII-a oară, între 4-6 martie 2015, târgul şi conferinţele pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică în triunghiul de frontieră România - Ungaria - Serbia: ENREG ENERGIA REGENERABILA®. 
 • 27.02 2015

  Pachetul de economie circulară - retras oficial

  Comisia Europeană a retras oficial propunerile ambiţioase de politici de reciclare a deşeurilor depuse de predecesori. Colegiul comisarilor a fost de acord să renunțe la pachetul economiei circulare, împreună cu alte 73 de propuneri legislative în curs, a declarat miercuri un purtator de cuvant al departamentului de mediu al Comisiei.
 • 26.02 2015

  Eficiența energetică și energiile regenerabile la ENREG ENERGIA REGENERABILA - prioritate și necesitate pentru viitorul energetic al României- 04-06/03/2015, Expo Arad

  Investițiile în energia regenerabilă și eficiență energetică în România, se confruntă cu o serie de bariere din punct de vedere legislativ. În pofida acestor instabilități legislative cele mai recente semnale pozitive transmise de Comisia Europeană, promit să construiască noi oportunități de investiții în acest domeniu. O nouă schemă de bonus de cogenerare pentru proiectele de până la 2 MW, din biogaz și biomasă așteaptă aprobarea finală a Guvernului, conform reprezentanților ANRE. De aceea, cea de-a VII-a ediție a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare târg pe energie regenerabilă și eficiență energetică din triunghiul de frontieră România-UngariaSerbia, revine între 4-6 martie 2015, la Expo Arad. În centrul atenției la eveniment se va afla eficiența energetică, care nu este doar o prioritate pentru România, ci și o necesitate pentru viitor.
 • 24.02 2015

  PV Platform Romania - Viitorul pieței PV în România pentru a treia oară la Arad

  REECO - organizator internațional de târguri și conferințe pentru energie regenerabilă și eficiență energetică în întreaga Europă - va organiza pentru a treia oară târgul și conferința PV Platform Romania, punctul de întâlnire nr.1 pentru experții din domeniul fotovoltaic, în perioada 4-6 martie 2015, la Expo Arad. Evenimentul va avea loc în paralel cu cea de-a VII-a ediție ENREG ENERGIA REGENERABILA, cel mai mare târg de energie regenerabilă și eficiență energetică în construcții și renovări din euro regiunea Dunăre-Criș-Mureș-Tisa.  
 • 23.02 2015

  Studiu de caz - Povestea din Contarina arata ca 85% reciclare este posibil

  Acest studiu de caz demonstrează faptul că obiectivele mari de reciclare nu sunt numai fezabile, ci economisesc bani şi creează locuri de muncă.  Zero Waste Europe a publicat un nou studiu de caz prin care demosntrează faptul că, în mai puţin de 15 ani, se poate atinge un procent de 80% colectare separată a deşeurilor, timp în care se reduc costurile şi se creează locuri de muncă.
 • 13.02 2015

  Eficiența Energetică în Vestul României: Eficiența Energetică în Clădiri și Industrie

  Alături de energia produsă din surse regenerabile, România are un potențial uriaș în sectorul eficienței energetice, fie că vorbim despre sectorul industrial, administrativ, comercial sau rezidențial. La ENREG, scopul eficienței energetice este de a susține dezvoltarea acestui sector, de a ajuta țara să genereze energie curată și facilita tranziția spre o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, REECO va acorda la cea de-a VII-a ediție ENREG, o atenție specială tematicii de eficiență energetică care nu este doar o tendință ci și o necesitate. Evenimentul va avea loc între 4-6 martie 2015, la Expo Arad.
 • 31.10 2014

  Discount special pentru conferintele RENEXPO!

  Trăiţi experienţa RENEXPO®! Aflaţi informaţii recente cu privire la Feed in tariff şi problemele legislative în România Intraţi în contact direct cu experţi şi lideri din domeniul hidroenergiei Găsiţi la un loc întreaga linie de proces a unei centrale de biogaz Învăţaţi cum să vă faceţi casele şi oraşele independente energetic
 • 28.10 2014

  Conferinta WASTE 2 ENERGY, Bucuresti, 19 noiembrie 2014

  Pentru prima data în România, Asociaţia Planeta Verde şi RENEXPO organizează Conferinţa Internaţională “WASTE 2 ENERGY – Explorarea Oportunităţilor – Sinergii pentru prezent şi viitor” în cadrul celui  de-al 6-lea târg international pentru energie regenerabilă şi eficienţă energetică, 19 noiembrie 2014, Sala Palatului, Bucureşti.
 • 30.09 2014

  RENEXPO® BIO&CO - Toată linia de proces a unei centrale de biogaz la un loc!

  RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE - Unicul târg din România din domeniul biogazului și cogenerării, cheia spre independența energetică a României și punctul de întâlnire Nr. 1 pentru industria de energii regenerabile din România, revine între 19 - 21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din București. Cea de-a VII-a ediție RENEXPO® acordă o atenție deosebită pieței de cogenerare și biogaz, tematici care vor ocupa un loc principal atât pe partea de expoziție, cât și în ceea ce privește evenimentele conexe care vor avea loc în paralel cu târgul.
 • 24.09 2014

  Mobilitatea lucrătorilor, esențială pentru UE

  Îmbunătățirea mobilității forței de muncă – disponibilitatea și capacitatea lucrătorilor de a-și schimba locul de muncă sau de a se muta în alte regiuni – este esențială pentru economiile europene, potrivit unui recent raport comun UE-OCDE.
 • 23.09 2014

  Ziua Mondiala a Curateniei – 23 septembrie

  Astazi, intreaga lume sarbatoreste ”Ziua Mondiala a Curateniei”. Aceasta zi se doreste a fi o constientizare si o reamintire a faptului ca protejarea mediului inconjurator trebuie sa reprezinte un stil de viata, nu doar un eveniment in sine.
 • 22.09 2014

  România - Ungaria - Serbia: pentru a VII-a oară împreună la ENREG ENERGIA REGENERABILĂ 2015!

  Cel mai mare târg pe energie regenerabilă și eficiență energetică în construcții și renovări din vestul țării, ENREG ENERGIA REGENERABILA va reveni pentru a VII-a oară, între 4-6 martie 2015, la Expo Arad.   
 • 01.09 2014

  REECO oferă pentru a treia oară premiul RENERGY AWARD în cadrul târgului RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE

  Compania REECO va oferi pentru a treia oară RENERGY AWARD, prin care vor fi premiate inițiativele și creativitatea celor care se implică și contribuie la dezvoltarea sectorului de energii regenerabile în România. Personalități remarcabile și companii din domeniul energiilor regenerabile din România și din străinătate, se vor reuni la decernarea RENERGY AWARD găzduită de RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, pe 20 noiembrie 2014. 
 • 26.08 2014

  RENEXPO® SOLAR - Cheia spre independența energetică!

  RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, punctul de întâlnire Nr.1 pentru industria energiilor regenerabile din România revine cu cea de-a VII-a ediție, între 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din Bucureşti. Vizitatorii evenimentului vor avea posibilitatea de a-și crea o privire de ansamblu asupra pieței din România, dar și de a primi mai multe informații despre cum să își creeze un mediu independente energetic.
 • 21.08 2014

  Noi vârfuri de performanță ale pieței europene de consum

  Conform ultimelor statistici, s-au îmbunătățit condițiile de pe toate piețele din Europa, mai puțin în sectorul serviciilor și în cel energetic, unde există semne de îngrijorare. Majoritatea europenilor sunt mulțumiți de piețele de bunuri, conform celei de-a zecea ediții aTabloului de bord al piețelor de consum  . Se remarcă o redresare chiar și în sectoarele care în ultimii ani au avut performanțe deosebit de slabe — de exemplu, serviciile auto și cele feroviare. Cel mai scăzut nivel de satisfacție se înregistrează în sectorul bancar, piețele produselor de investiții și cele ipotecare fiind cel mai slab cotate.
 • 20.08 2014

  Mai 2014 - Securitatea energetică: Comisia propune o nouă strategie globală pentru a consolida securitatea aprovizionării

  Ca răspuns la situația geopolitică actuală și la dependența UE în materie de importuri, Comisia pledează pentru o nouă strategie europeană de securitate energetică. Diversificarea surselor de aprovizionare externe, modernizarea infrastructurii energetice, finalizarea pieței interne de energie a UE și realizarea de economii de energie sunt printre principalele sale puncte. Strategia subliniază, de asemenea, necesitatea coordonării deciziilor luate în cadrul politicilor energetice la nivel național și importanța de a adopta o viziune unitară în cadrul negocierilor cu partenerii externi. Strategia se bazează pe progresele înregistrate deja în urma crizei gazului din 2009. Propunerile Comisiei, inclusiv în ceea ce privește măsurile vizând să asigure continuitatea aprovizionării pentru iarna care urmează, vor fi discutate de șefii de stat sau de guvern din UE în cadrul Consiliului European din 26-27 iunie.
 • 20.08 2014

  Adidaşi realizaţi 100% din deşeuri

  Pantofi noi, haine noi, gadget-uri noi – tot ceea ce îţi doreşti este gunoi, sau va fi în cele din urmă. Acesta este mesajul din spatele campaniei “Tot ceea ce cumperi este gunoi”, o campanile iniţiată de un grup de studenţi de la Universitatea din Londra. 
 • 18.08 2014

  Resursele oceanice, pentru o creștere durabilă

    EU a prezentat un plan de acțiune menit să contribuie la o utilizare mai bună și mai responsabilă a resurselor oceanice ale Europei.   Având în vedere că două treimi din suprafața planetei sunt acoperite de apă, resursele mării ne pot ajuta să ne satisfacem necesarul de alimente, medicamente și energie. „Economia albastră” poate contribui și la asigurarea creșterii durabile.  Cu toate acestea, cunoștințele noastre despre mare sunt limitate, iar eforturile de cercetare ale țărilor UE nu sunt încă suficient de bine coordonate.
 • 18.08 2014

  Siguranța alimentară – protecția oamenilor și a animalelor

  În 2013, rețeaua UE de alertă timpurie privind siguranța alimentară și-a consolidat rolul principal, acela de a ține alimentele dăunătoare sănătății departe de rafturi; rețeaua își propune să conducă lupta împotriva fraudei. 
 • 13.08 2014

  Stare de urgenţă în vestul Canadei după o poluare provocată de o mină de aur

  Poluare masivă la Cariboo din vestul Canadei. Starea de urgenţă a fost decretată în această regiune din statul Columbia britanică după ruperea unui baraj care reţinea apele poluate ale minei de aur şi cupru în aer liber. Potrivit ecologiştilor canadieni este o “catastrofă ecologică majoră”.
 • 12.08 2014

  Calitatea apei din majoritatea zonelor pentru scăldat din Europa este excelentă

  În 2013, calitatea apei mării, a râurilor și a lacurilor din Europa a fost în general foarte bună, în contextul în care peste 95 % din aceste zone au îndeplinit cerințele minime în materie. Din datele prezentate rezultă că gradul de calitate a apelor costiere a fost ușor mai ridicat decât în cazul apelor pentru scăldat interioare.
 • 16.07 2014

  Cum poate îmbunătăți UE aprovizionarea cu apă potabilă?

    Comisia dorește să afle care este opinia dumneavoastră: cum se poate îmbunătăți aprovizionarea cu apă potabilă în UE pentru a putea garanta accesul tuturor la o apă curată, sigură și la prețuri rezonabile?   Consultarea publică abordează următoarele aspecte:   calitatea apei principalele pericole pentru calitatea apei necesitatea unei mai bune informări a publicului cu privire la apa potabilă.
 • 15.07 2014

  Italia preia președinția UE

    Creșterea economică și ocuparea forței de muncă, consolidarea drepturilor cetățenilor și a rolului Europei în lume vor fi prioritățile Italiei pe durata celor 6 luni în care va deține președinția UE.   Președinția italiană coincide cu primele 6 luni ale noii legislaturi a Parlamentului European, în urma alegerilor din mai și cu începutul unui nou trio al președințiilor - Letonia și Luxemburg vor urma Italiei. Cele trei guverne au stabilit programul de lucru al Consiliului UE pentru următoarele 18 luni.
 • 10.07 2014

  Trebuie să valorificăm oportunitățile de angajare în economia „verde”

    UE a elaborat un plan pentru a maximiza oportunitățile de angajare în sectoarele ecologice și pentru a-i sprijini pe lucrători, în contextul în care economia verde câștigă teren.   Locurile de muncă „verzi”, care implică utilizarea de informații, tehnologii sau materiale care protejează mediul, sunt printre cele care se bucură de cea mai rapidă creștere în Europa. 
 • 01.07 2014

  20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor în conştientizarea publică a problematicii de mediu

  Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, prin Administraţia Fondului pentru Mediu,  organizează, în perioada 10 – 25 iulie 2014, o nouă sesiune de finanţare pentru  derularea de proiecte de educaţie şi conştientizare publică în domeniul protecţiei  mediului.   
 • 13.06 2014

  Ziua Globală a Energiei Eoliene

  Ziua Globală a Energiei Eoliene este un eveniment ce are loc anual în data de 15 Iunie în întreaga lume. Este o zi în care se redescoperă vântului, puterea acestuia şi posibilităţile pe care le oferă pentru a schimba lumea în care trăim.
 • 13.06 2014

  Pentru prima dată, 3 Preşedinti ai Asociaţiilor Europene la un eveniment! Biomasa (AEBIOM), Biogaz (EBA) şi Peleti (EIPS) la Inaugurarea ARBIO

  Pe 18 Iunie, Asociaţia Română de Biomasă şi Biogaz (ARBIO) organizează Inaugurarea sa în Bucureşti, Hotel Hilton. Evenimentul este special conceput pentru industriile cu deşeuri (ex: orice industrie care procesează alimente), fermieri, ferme vegetale şi animale, municipii, producători de peleti şi investitori care vizează unul dintre aceste sectoare.
 • 22.05 2014

  24 Mai – Ziua Europeană a Parcurilor

  24 Mai – Ziua Europeana a Parcurilor   Parcuri pentru Natură. Parcuri pentru bunăstare. Parcuri pentru pace.   Ziua Europeană a Parcurilor este o zi comemorativă pentru ariile protejate din Europa, lansată în anul 1999 de către Federaţia EUROPARC pentru a sărbători zonele protejate din întreaga Europă. Ziua Europeană a Parcurilor are loc în ziua, sau în jurul zilei, de 24 mai a fiecărui an. Aceasta are ca scop să aducă oamenii mai aproape de natură şi să sensibilizeze opinia publică cu privire la importanţa conservării frumuseţii naturale a ariilor protejate şi importanţa conservării şi gestionării durabile a acestora. 
 • 22.05 2014

  22 Mai - Ziua internațională a diversității biologice

  Pe 22 mai în fiecare an, se marchează Ziua internațională a diversității biologice (The International Day for Biological Diversity), pentru a crește gradul de înțelegere și conștientizare a problemelor de biodiversitate. Tema anului 2014 este “Biodiversitatea insulelor” și a fost aleasă pentru a coincide cu desemnarea de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite a anului 2014 ca Anul internațional al statelor insulare mici și în curs de dezvoltare.
 • 22.05 2014

  Interesul public faţă de schimbările climatice nezdruncinat de scandal, liniştit datorită ştiinţei

  Cercetătorii au descoperit că rapoartele mass-media negative au un efect de scrtă durată asupra opiniei publice, la fel ca şi poveştive pozitive. Această dinamică sugerează faptul că oamenii de ştiinţă din domeniul schimbărilor climatice ar trebui să regândească modul în care să implice în mod eficient şi constant publicul.
 • 21.05 2014

  Lupta împotriva poluării aerului cu ajutorul inovării şi a tehnologiei

  Poluarea aerului a devenit una dintre cele mai mari ameninţări ce planează asupra viitorului planetei noastre. Poluarea cronică a aerului scurteaza viaţa noastră şi viaţa ecosistemelor din jurul nostru. În unele zone din Asia, unde poluarea aerului este ceamai răspândită, culturile de alimente şi alte plante prezintă semne de stres cauzate de calitatea scăzută a aerului.
 • 16.05 2014

  China – Guvernul modifică legislaţia de mediu

  La sesiunea anuală de anul trecut a Congresului Naţional al Poporului, legiuitorul Chinei, Li Keqiang, primul - ministru, a declarat faptul că, calitatea aerului din oraşele Chinei l-au “supărat destul de tare”.  La sesiunea din acest an din luna martie, Dl. Li a mers mai departe , spunând că este timpul ca China să declare război poluării. Ca retorică, legea chineză este acum în curs de a fi modificată pentru a face faţă industriilor care poluează.
 • 14.05 2014

  7 din 8 persoane respiră aer care nu îndeplineşte nivelul sigur emis de OMS

  Aerul în mediul urban devine atât de murdar, încât 7 din 8 persoane respiră aer care nu îndeplineşte nivelul sigur emis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii
 • 07.05 2014

  Delta Vacaresti - arie protejata

  Guvernul a avizat proiectul Ministerului Mediului pentru transformarea Deltei Vacaresti in arie protejata. Autoritatile romane vor lucra cu experti britanici pentru amenajarea zonei, care va putea fi vizitata de turisti. Va dura insa aproape trei ani pana cand Delta Vacaresti va arata ca Wetland Centre, un parc celebru din Londra, sursa de inspiratie pentru noi.
 • 06.05 2014

  5 motive prin care bicicletele pot schimba lumea

  Spunând că bicicletele pot schimba lumea ar putea suna ca o simplificare a lucrurilor, dar când începi să verifici, este uşor să vezi că bicicletele au efect mai mare decât cum să ajungi din pucntul A în punctul B.
 • 05.05 2014

  Grădini în spaţiu

  Capturarea picăturilor de ploaie, a solului şi a seminţelor fac grădinăritul foarte complicat în Staţia Spaţială Internaţională.
 • 30.04 2014

  Declarația domnului Andrei Orban, Președintele Asociaţiei Environ, în cadrul Conferinţei ”Societatea Europeană a Reciclării- Resurse naturale şi managementul deșeurilor”

  Apreciem în mod deosebit organizarea şi desfăşurarea exemplară a acestui eveniment, care sperăm să marcheze o noua abordare a problemelor grave de mediu şi a gestionării deficitare a deşeurilor din ţara noastră, ce au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi securităţii umane.
 • 14.04 2014

  Recolamp a colectat, în 2013, 480 de tone de surse şi corpuri de iluminat

  Asociaţia Recolamp a colectat pe parcursul anului trecut 480 de tone de surse și corpuri de iluminat, a declarat, miercuri, în cadul unei conferințe de specialitate, Roxana Șunică, director de marketing al organizaţiei.
 • 14.04 2014

  Până la 50% din raportările firmelor, pe anumite fluxuri de colectare, sunt false

  "Noi nu avem o raportare  şi ne mai lipsesc două instrumente importante: primul este cel economic, suntem ultimul stat care nu avem taxă pe depozitare la groapă, și doi nu avem un sistem de trasabilitate, şi atunci se fură. Se fură din pubele de colectare, se fură de pe  groapă, se fură din maşinile de colectare. Noi nu ştim exact cât. Eu îmi permit să spun că aproximativ 30 – 50% din raportările operatorilor economici, pe anumite fluxuri, sunt doar pe hârtie şi neacoperite în realitate de deşeuri, pentru că nu avem acest sistem unitar, iar Comisia Europeană a anunţat anul acesta că va introduce obligativitatea ca fiecare stat membru să aibă un sistem minim de trasabilitate şi o taxă minimă la depozitare. Noi am amânat-o încă trei ani pentru a nu supăra primarii într-un an dificil din punct de vedere electoral şi politic”
 • 14.04 2014

  Managementul deșeurilor ar putea crea 30.000 de locuri de muncă în România

  Comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, a declarat în mesajul transmis participanților la conferința “Societatea Europeană a Reciclării- Resurse naturale şi managementul deșeurilor“, că România ar putea crea peste 30.000 de noi locui de munca dacă ar impementa în totalitate legislația europeana privind managementul deșeurilor.
 • 04.04 2014

  Turnul care colectează apa potabilă din aer

  Artistul italian a fost inspirat de o vizită recentă în satele izolate din nord-estul Etiopiei, unde colectarea apei potabile este un proces de multe ori periculos şi care consumă foarte mult timp localnicilor.
 • 03.04 2014

  Portretul consumatorului roman. Aruncam fiecare, in medie, cate 180 de kilograme de mancare pe an

  Cumpărăm mâncare de parcă mâine s-ar închide toate magazinele, iar alimentele ajung inevitabil să se strice în frigider. Un român irosește în fiecare zi o jumatate de kilogram de mâncare gătită, dar și produse pe care nu au apucat să le scoată din ambalaj. Asta înseamnă în jur de 180 de kilograme în fiecare an.
 • 01.04 2014

  Pe 1 Aprilie este celebrată Ziua Internațională a Păsărilor... şi nu e o păcăleală

  La 1 aprilie 1906 a fost semnată Convenţia Internaţională pentru Protecţia Păsărilor, unul din primele documente ecologice. Brâncuși spunea: „Spre imensitatea văzduhului - aceasta este Pasărea mea. Copil fiind, am visat totdeauna că aş fi vroit să zbor printre arbori, spre ceruri. De 45 de ani port nostalgia visului acestuia şi continuu să creez Păsări măiestre. Eu nu doresc să reprezint o pasăre, ci să exprim însuşirea în sine, spiritul ei: zborul, elanul..."
 • 31.03 2014

  Efectul lupilor asupra ecosistemelor

  Faptul că lupii sunt o  specie benefică ecosisitemelor nu era neapărat o noutate, dar nivelul de beneficii aduse pare să surprindă inclusiv lumea științifică. Prezența lupilor într-un ecosistem ajută la creșterea copacilor, debitul apelor și revigorarea altor numeroase specii.
 • 26.03 2014

  Apel de abordare etapizată pentru un procent mai mare de reciclare a deșeurilor

  Asociația care reprezintă sectorul de gestionare a deșeurilor publice din UE a solicitat obiective intermediare anuale pentru a ajuta statele membre care au depozitat în 2014 mai mult de 40 % din deșeurile lor la groapa de gunoi, cu  scopul de a atinge  rate de reciclare mai mari .
 • 26.03 2014

  Declarație post- event a debate-ului “- “SOCIETATEA EUROPEANĂ A RECICLĂRII – RESURSE NATURALE ŞI MANAGEMENTUL DEŞEURILOR”

  “ Acest Coffe Debate este o reușită pentru întreg sectorul de management al deşeurilor din România. Reprezintă un semnal al nevoii de transparență la nivelul tuturor instituțiilor, fie că vorbim despre autorități locale sau operatori de salubritate. Modul de implementare al sistemul  de management integrat al  deșeurilor  (SMID) prin lipsa corectitudinii și a transparenței, determină consecințe grave în această piaţă, precum crearea unor monopoluri la nivelul municipalităților. Tarifele către clienți sunt necesare pentru a acoperi costurile reale ale colectării și reciclării la nivel european pentru a nu dezechilibra piața și a face o concurență neloială la nivelul UE. Implementarea bunelor practici  din  UE trebuie să ducă la crearea unor comportamente responsabile ale producătorilor, cel puțin pentru  cei multinaționali”, spune Ionuț Georgescu, Director General Intersemat.
 • 25.03 2014

  Aerul poluat a ucis 7 milioane de oameni în 2012. AVERTIZAREA Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

  Poluarea atmosferică a ucis şapte milioane de persoane în 2012, în întreaga lume, Organizaţia mondială a sănătăţii (OMS) avertizând, marţi, că trebuie luate măsuri urgente pentru reducerea emisiilor toxice, care provoacă boli mortale.
 • 24.03 2014

  Efectele dezastruoase ale încălzirii globale asupra calotei glaciare a Groenlandei

  Ultima porţiune stabilă din calota glaciară a Groenlandei, după ce a rezistat multă vreme asalturilor încălzirii globale, a început la rândul ei să se diminueze, mărind contribuţia acestei regiuni a globului la creşterea nivelului mărilor, potrivit unui studiu publicat duminică, informează AFP.  
 • 21.03 2014

  UE sprijină dreptul la apă și la salubritate

  Comisia își va intensifica eforturile de îmbunătățire a calității apei, a infrastructurii și a serviciilor de salubrizare, ca urmare a succesului primei inițiative cetățenești europene.
 • 14.03 2014

  Micii producători de energie regenerabilă vor primi subvenții între 69 și 167 euro/MWh, în locul certificatelor verzi

  Producătorii de electricitate din surse regenerabile care dețin centrale cu o putere de până la 1 MW vor primi subvenții sub forma unor tarife reglementate la care electricitatea va fi preluată garantat în sistem și care se vor situa între 69,4 lei și 167 de euro pe MWh, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale din sectorul energetic.
 • 12.03 2014

  O modalitate de a produce apă potabilă din aer

  O soluție practică, atunci  când apa potabilă nu există.
 • 11.03 2014

  Victoria sectorului deşeurilor din România – Legea 101 a fost respinsă!

  Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să promulge modificarea legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităţilor şi a solicitat reexaminarea acesteia de către Senat. Motivul respingerii   invocat de Preşedinţie este legat de lipsa transparenţei în atribuirea contractelor de salubrizare şi scoaterea acestora din sfera legislaţiei achiziţiilor publice.
 • 11.03 2014

  Debutul dezbaterii europene pe ultima sută de metri

  În mai puţin de câteva zile se deschid lucrările Conferinţei “Societatea Europeană a Reciclării – Resurse naturale și managementul deșeurilor” organizată de Asociaţia Planeta Verde, în cadrul Parlamentului European (camera A5G1). Dezbaterea este sprijinită de Profesorul Vladko Todorov Panayotov, membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță  precum și membru supleant al Comitetului pentru Industrie, Cercetare și Energie din cadrul PE.
 • 10.03 2014

  Europa recuperează din decalajul în domeniul inovării

  Europa recuperează din decalajul în domeniul inovării pe care îl are în raport cu Statele Unite și cu Japonia, dar trebuie abordate diferențele majore dintre statele membre, potrivit unui raport al UE.
 • 05.03 2014

  Mașina electrică cu panouri solare

  Ford Motor Company în colaborare cu Institutul de Tehnologie din Georgia au creat un concetrator solar cu lentile Fresnel (utilizate si  la faruri) care creste de 8 ori eficiența bateriei/
 • 04.03 2014

  Legea 101, soluție sau controversă?

  Reprezentanți ai societăților de colectare, valorificare și reciclare a deșeurilor și ai celor mai importante organizații de preluare de responsabilități din domeniul gestionării deșeurilor, reuniți în grupul de lucru “Orizont 2020 - România o societate a reciclării?“ am hotărât să vă să adreseze Președintelui României rugămintea de a analiza cu atenție proiectul de modificare a Legii nr. 101/2006 care i-a fost înaintat.
 • 04.03 2014

  Mărțișorul Verde

  Asociaţia Planeta Verde vă doreşte cu multă prietenie şi căldură mărțișorul verde al primăverii. Să aveţi parte de tot ceea ce visaţi şi să vă bucuraţi de mediul care vă face să înfloriţi!
 • 03.03 2014

  Românii de la Bizz on wheels au lansat taxi-urile eco

  Antreprenorii români de la Bizz on Wheels au lansat taxi-urile eco: Taxi Trailer. Taxi Trailer sunt construite ca o banchetă specială ce se ataşează la bicicletă şi poate fi chiar branduită.
 • 28.02 2014

  Ce pot face pentru a limita cantitatea de deșeuri alimentare pe care le produc în viața de zi cu zi?

  Sfaturi vă pot ajuta să reduceţi cantitatea de deşeuri alimentare, să economisiţi bani şi să protejaţi mediul
 • 27.02 2014

  Primul chinez care dă în judecată guvernul din cauza smogului

  Li Guixin a depus o plângere la un tribunal local și a cerut Biroului Municipal pentru Protecția Mediului să-și facă datoria și să țină sub control poluarea aerului, în limitele prevăzute de lege.
 • 26.02 2014

  Pontul Verde

  Folosește-ti picioarele mai des! Cum spune vorba veche: mersul pe jos face piciorul frumos! Ca să nu mai vorbim despre faptul că mersul pe jos nu dăunează mediului înconjurător, dimpotrivă! Poți să începi chiar de astăzi să redescoperi orașul! Fii sigur că arată mult diferit decât prin geamul mașinii pe care o conduci.
 • 25.02 2014

  Fenomenul care afectează întreaga lume. Google monitorizează dezastrul.

  Grupul Google, organizații ecologiste și guvernele din mai multe țări au prezentat joi o bază de date foarte sofisticată, creată pentru a urmări procesul de despădurire la nivel global, în speranța de a intensifica lupta contra unuia dintre factorii majori ai incălzirii globale.
 • 24.02 2014

  Turismul maritim a adus o valoare adaugată de 183 miliarde euro pentru economia UE

  Comisia Europeană a prezentat o nouă strategie de sprijinire a turismului maritim și în zonele de coastă din Europa. Recunoscând potențialul sectorului în materie de creștere durabilă și de creare de locuri de muncă, strategia evidențiază 14 acțiuni la nivelul UE care să ajute regiunile de coastă și întreprinderile să abordeze provocările cu care se confruntă și să consolideze poziția de motor esențial al “economiei albastre” din Europa pe care o ocupă acest sector.
 • 21.02 2014

  Protest în fața Palatului Parlamentului faţă de modificările Legii salubrizării

  Asociația Reciclatorilor din România a protestat în fața Palatului Parlamentului față de modificările Legii salubrizării. Actualul act normativ, aflat în stadiul de a fi promulgat de președintele României, va permite societăților de salubrizare, care au contracte cu autoritățile locale, să dețină monopolul asupra gestionării deșeurilor.
 • 20.02 2014

  Automobilul, cel mai ineficient mijloc de transport

  Potrivit unui nou raport al Universităţii din Michigan, avioanele sunt printre cele mai eficiente forme de transport.
 • 19.02 2014

  Planul UE privind utilizarea capitalului energetic marin

  UE urmărește să dezvolte o sursă fiabilă și sigură de energie regenerabilă prin crearea unui Forum pentru energie oceanică.
 • 18.02 2014

  Societatea europeană a reciclării – de la Bruxelles la Bucureşti

  Seria conferinţelor pe tema Managementului Deşeurilor organizate de Asociaţia „Planeta Verde” continuă după Bruxelles la Bucureşti. Evenimentul, organizat de Planeta Verde, este programat în perioada 09-10 aprilie 2014 şi se va desfăşura la Camera Deputaţilor.
 • 18.02 2014

  Planeta Verde în dezbatere la Bruxelles

  Luna viitoare, Asociaţia Planeta Verde organizează la Bruxelles o masă rotundă care va dezbate “Societatea europeană a reciclării – Resurse naturale și managementul deșeurilor”.
 • 17.02 2014

  Record pentru sistemul vienez de bike-sharing „City bike“

  City Bike,  soluţia României pentru mobility management, încercam să urmăm exemplul Municipalității Vieneze.
 • 14.02 2014

  Cel mai poluat râu din lume

  Râul indonezian Citarium a avut multă vreme reputația de cel mai poluat râu din lume, până la demararea recentăba operațuinilor de revitalizare, care promit ca în următorii 15 ani, să-i spele imaginea și să-i curețe albia contra sumei de 4 miliarde de dolari.
 • 13.02 2014

  Plasticul, de la deșeu la resursă

  Numai 25% din deșeurile din plastic sunt reciclate în momentul de față în UE. Lucru alarmant, dacă ne gândim cât de periculoase sunt consecințele asupra mediului înconjurător și sănătății umane.
 • 12.02 2014

  Cel mai mare pod solar se află în Londra

  Podul solar Blackfrias se întinde peste râul Tamisa, asigurând o cale de transport pentru mii de navetişti din sudul Londrei.
 • 11.02 2014

  Noi dispoziții legislative pe teritoriul UE

  Schimbările climatice – probabil cea mai mare provocare de mediu a timpurilor noastre – rămân o preocupare cheie a Parlamentului European, elaborând legislația de principiu a UE și încurajează gândirea progresistă în domeniul schimbărilor climatice la nivel european și internațional.  
 • 10.02 2014

  Ținte noi pentru autoritățile administrației publice locale în ceea ce privește colectarea selectivă

  Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a publicat la începutul anului pe site-ul instituţiei, pentru dezbatere publică, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor.
 • 07.02 2014

  Cuptorul solar hibrid poate fi folosit în zilele înnorate sau pe timp de noapte

  Cuptoarele solare sunt un accesoriu remarcabil pentru gătit, mai ales când aveți soare abundent .
 • 05.02 2014

  Constuiește eco!

  Într-o lume în care se pun tot mai multe presiuni pe reducerea emisiilor de carbon, industria construcțiilor trebuie să adopte metode moderne de construcție care au o influență minimă asupa mediului.
 • 31.01 2014

  Cu 80% mai puține pungi de plastic

  UE ar putea reduce radical utilizarea pungilor de plastic de unică folosință în cursul următorilor 4 ani, conform unui proiect prezentat săptămâna aceasta de către Comisie.
 • 31.01 2014

  Forum pentru energie oceanică

  UE urmărește să dezvolte o sursă fiabilă și sigură de energie regenerabilă prin crearea unui Forum pentru energie oceanică.
 • 31.01 2014

  Săptămana Verde 2014

  Ediție din 2014 a Săptămânii verzi este cea mai mare conferință anuală privind politica europeană de mediu, ce va avea loc în perioada 3-5 iunie, la Bruxelles.
 • 29.01 2014

  Bateriile de zahăr o nouă descoperire

  Oamenii de știință au dezvoltat o baterie de mare energie, care funcționează cu zahăr și ar putea deveni alimentatorul gadget-urilor din lume în termen de doar trei ani.