www.green-planet.ro.

">

Asociația Planeta Verde anunță relansarea paginii web

  • Home
  • /
  • Comunicate de presă

Din pasiune pentru mediul înconjurător și din dorința de a vedea cât mai mult verde, Asociația Planeta Verde anunță relansarea paginii web www.green-planet.ro.

Proiectul online a fost gândit și implementat ca o inițiativă complexă a Asociației de a informa și de a susține protecția mediului, încercând, astfel, nu doar promovarea unui fenomen, ci și responsabilizarea comunității online și implicarea membrilor săi în acțiuni dedicate.

Platforma www.green-planet.ro va face cunoscute cele mai noi proiecte ale Asociației Planeta Verde, alăturând inovația și acțiunea respectului pentru mediul înconjurător, nu doar din mijlocul acestuia cât și în spațiul virtual, cel mai nou loc de regăsire a celor ce militează pentru aceleași obiective.

Asociația Planeta Verde în parteneriat cu CEDD (Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă) au implementat o serie de proiecte precum: Gunoiul  și  Ghiocelul, Muzeul Deșeurilor, o  serie de conferințe și mese rotunde cu titlul “Modele Europene de Colectare Selectivă și soluții locale”, Conferința “Managementul integrat al deșeurilor Impactul Directivei Cadru și Societatea Europeană a Reciclării. Aceste vor fi reluate într-o manieră inovativă de reliefare a problemelor de mediu cu care se confruntă sistemul de management al deșeurilor.

“Prin intermediul acestui proiect, ne dorim să conturăm o comunitate, să transmitem informații despre proiectele pe care le derulăm, să fim aproape de cei care, la rândul lor, se implică activ în tot ceea ce înseamnă mediul înconjurător. Prețuim informarea completă, regăsită pe toate canalele media sau sociale”, Ionuț Georgescu, Președinte Asociația Planeta Verde.

“Alături de Asociația Planeta Verde, am privit lucrurile colorat, oferind o șansă în plus nu doar naturii, ci și oamenilor. Mai mult decât atât, Point IT a reușit, prin acest proiect, să transmită un mesaj pozitiv, să încurajeze informarea și să transforme vizitatorii mediului online în locuitorii ai unei lumi curate, în care poluarea și dezinteresul să nu mai umbrească nuanțele naturale. Am folosit, astfel, un layout curat, culori intense și oameni, ca puncte de reper ale unui proiect pe termen foarte lung, convertit, pentru mulți, un adevărat stil de viață ”, Andrei Dumitrașcu, Managing Partner Point IT.

Platforma www.green-planet.ro are coordonate și în mediul offline prin campanii și evenimente dedicate. “Să curățăm Europa” este unul dintre ele, având ca obiectiv principal rezolvarea problemei litteringului. Ziua Europeană a Curățeniei, "Să Curățăm Europa", intenționează să aducă aceste inițiative împreună pentru a avea un eveniment de îndepărtare a litteringului la nivel european, care are loc în aceeași zi peste tot continentul, implicând un număr cât mai mare de persoane. Ziua Europeană a Curățeniei va avea loc la data de 10 mai 2014.