Comunicate de presă

 • 21.11 2014

  FURNICUTA P3R SI SCOALA GENERALA AVRAM IANCU

  Vineri, 21 noiembrie 2014, Furnicuta P3R s-a oprit şi la Scoala Generala Avram Iancu - clasa IB. Proiectul “Furnicuţei P3R” cuprinde campanii de conştientizare a importanţei colectării selective şi reciclării prin vizionarea unui desen animat ce povesteşte toţii paşi pe care un deşeu îi are de la momentul în care se decide că devine deşeu, până la sortare, reciclare şi reintroducerea lui pe piaţă sub altă formă, alt produs. În cadrul acestui proiect, toţi copiii vor primi cărţi de colorat ce cuprind o poveste interesantă despre “Cum putem ajuta natura”.
 • 14.11 2014

  Furnicuţa P3R & grădiniţa Strop de Rouă

  Intersemat, împreună cu Asociaţia Planeta Verde demarează Campania “Furnicuţa P3R” Furnicuţa P3R împreună cu copiii din cadrul Grădiniţei “Strop de Rouă”, din sectorul 4, Bucureşti vor învăţa prin desen, vineri - 14 noiembrie 2014, despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje şi reciclare.
 • 22.05 2014

  10 Mai – Să Curăţăm Romania!

  10 Mai a trecut şi mulţi cetăţeni europeni au luat măsuri pentru a Curăţa Europa. Dacă aţi fost în vacanţă la mare, la munte, la pădure sau la ţară, în drum către casă sau serviciu, nu ai văzut copii împreună cu părinţii sau profesorii lor, cetăţeni echipaţi cu mănuşi şi saci care luau deşeurile aruncate necorespunzător ?10 Mai a trecut şi mulţi cetăţeni europeni au luat măsuri pentru a Curăţa Europa. Dacă aţi fost în vacanţă la mare, la munte, la pădure sau la ţară, în drum către casă sau serviciu, nu ai văzut copii împreună cu părinţii sau profesorii lor, cetăţeni echipaţi cu mănuşi şi saci care luau deşeurile aruncate necorespunzător ?
 • 24.04 2014

  România poate crea peste 30.000 de locuri de muncă în managementul deşeurilor

  Bucureşti, 09-10 Aprilie 2014 - Asociația Planeta Verde în parteneriat cu Asociația Română de Mediu și Rețeaua Europeană a Profesioniștilor de Mediu a organizat dezbaterea anului privind sistemul de management integrat al deșeurilor. În cadrul Conferinţei intitulate ”Societatea Europeană a Reciclării- Resurse naturale şi managementul deșeurilor” Comisarul European pentru Mediu, Janez Potocnik, a analizat piaţa românească a deşeurilor şi provocările acesteia pentru următorii ani. Astfel, Janez Potocnik a declarat cu această ocazie că România ar putea crea peste 30.000 de noi locuri de muncă în acest sector dacă ar implementa în totalitate legislația europeană privind managementul deșeurilor.
 • 03.04 2014

  Asociația Planeta Verde organizează Conferința Internațională “Societatea Europeană a Reciclării – Resurse Naturale și Managementul Deșeurilor

  În perioada 09-10 Aprilie 2014 – Asociația Planeta Verde în parteneriat cu Asociația Română de Mediu (ARM) și Rețeaua Europeană a Profesioniștilor de Mediu (ENEP) organizează dezbaterea anului privind sistemul de management integrat al deșeurilor. Conferinţa, intitulată ”Societatea Europeană a Reciclării- Resurse naturale şi managementul deșeurilor” va avea loc la Crystal Place Ballroom, sala Roma din București.
 • 26.03 2014

  Societatea Europeană a Reciclării – o dezbatere în Parlamentul European organizată de Asociaţia Planeta Verde

  Parlamentul European a găzduit pe data de 18 martie 2014 o dezbatere, intitulată ”Societatea Europeană a Reciclării - Resurse naturale şi managementul deșeurilor”, desfășurată la inițiativa Asociației Planeta Verde, beneficiind de sprijinul Profesorului Vladko Todorov Panayotov, membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranță, precum şi membru supleant al  Comitetului pentru Industrie, Cercetare şi  Energie din cadrul PE.
 • 18.03 2014

  Asociaţia Planeta Verde dezbate în Parlamentul European problematica europeană a deşeurilor

  18 Martie 2014 – Parlamentul European găzduieşte dezbaterea anului privind noile ţinte legislative stabilite în domeniul managementului deşeurilor pentru ţările din Uniunea Europeană. Conferinţa, intitulată ”Societatea Europeană a Reciclării- Resurse naturale şi managementul deşeurilor” este organizată de Asociaţia română Planeta Verde şi sprijinită de Profesorul Vladko Todorov Panayotov, membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă precum şi  membru supleant al  Comitetului pentru Industrie, Cercetare şi  Energie din cadrul PE.
 • 26.02 2014

  Let’s Clean Up Europe day!

  Asociația Planeta Verde – National Contact Point pentru campania. Hai  sa curățăm și noi România!
 • 26.02 2014

  Dezbaterea deşeurilor în episoade de la Bruxelles până în Bucureşti

  Asociația Planeta Verde organizează în perioada imediat următoare două sesiuni importante de dezbatere pentru problematica europeană a deşeurilor.
 • 18.02 2014

  Un nou Director General Intersemat, o nouă viziune

  Consiliul de Administraţie INTERSEMAT, organizaţie colectivă de mediu responsabilă de preluarea obligaţiilor agenţilor economici care pun pe piață ambalaje și deșeuri de ambalaje, anunţă oficial schimbarea managementului societăţii.
 • 04.02 2014

  Asociația Planeta Verde anunță relansarea paginii web

  Din pasiune pentru mediul înconjurător și din dorința de a vedea cât mai mult verde, Asociația Planeta Verde anunță relansarea paginii web www.green-planet.ro.