Debutul dezbaterii europene pe ultima sută de metri

În mai puţin de câteva zile se deschid lucrările Conferinţei Societatea Europeană a Reciclării – Resurse naturale și managementul deșeurilor” organizată de Asociaţia Planeta Verde, în cadrul Parlamentului European (camera A5G1). Dezbaterea este sprijinită de Profesorul Vladko Todorov Panayotov, membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță  precum și membru supleant al Comitetului pentru Industrie, Cercetare și Energie din cadrul PE.

Focusul discuţiilor programate în cadrul platformei de dezbatere va urmări să răspundă la întrebări precum: noile provocări legislative în Uniunea Europeană, pregătirea statelor membre pentru noile ţinte stabilite după 2020, Uniunea Europeană şi Societatea Europeană a Reciclării precum şi contribuţia Europei  Centrale şi de Sud-Est în acest sector.

Încă din deschiderea conferinţei vor lua cuvântul: William Neale – Membru al cabinetului Comisarului European pentru Mediu Janez Potocnik, Olivier de Clercq- membru al Comisiei Europene Directoratul general pe mediu, Gestionarea deșeurilor și Unitatea de reciclare ; Piotr Barczak- Responsabil de proiect pe în cadrul EEB;  Franciose Bonnet- Secretar general la ACR+  Asociația Orașelor și Regiunilor de Reciclare și de Resurse de Management Durabil, Philippe Micheaux Naudet – Coordonator proiecte la ACR+; Andrei Orban – Președinte Environ România, Milena Berdule- Director Euroconstruct, Bogdan Rogin- Reprezentant Parlamentul European. Dezbaterea va fi moderată de Ionuţ Georgescu, Director General Intersemat şi Preşedinte de Onoare în cadrul Asociaţiei Planeta Verde.

„Conferinţa de la Bruxelles va valorifica expertiza specialiștilor europeni din domeniu, facilitând un schimb de experiență care să se concretizeze în soluții viabile la probleme actuale şi comune ale Europei Centrale și de Sud-Est. Este o bună ocazie pentru toţi reprezentanţii sectorului deşeurilor, indiferent că vorbim despre participanţi români sau străini, de a afla direct de la sursă noile aşteptări ale legislativului european privind dinamica viitoare a sectorului deşeurilor din Uniunea Europeană”, spune Ionuţ Georgescu, Preşedinte de Onoare Asociaţia Planeta Verde.