Dezbaterea deşeurilor în episoade de la Bruxelles până în Bucureşti

  • Home
  • /
  • Comunicate de presă

Asociația Planeta Verde organizează în perioada imediat următoare două sesiuni importante de dezbatere pentru problematica europeană a deşeurilor. Prima conferinţă este programată în 18 martie 2014 la Bruxelles şi va aborda  “SOCIETATEA EUROPEANĂ A RECICLĂRII – RESURSE NATURALE ŞI MANAGEMENTUL DEŞEURILOR” în prezenţa decidenţilor europeni şi a specialiştilor de profil din ţările membre. Dezbaterea va supune discuţiei  noile ținte legislative stabilite în sectorul managementului deşeurilor.

“Societatea europeană a reciclării este o platformă de dezbatere care va oferi semnale importante privind perspectivele viitoare în acest sector. Conferinţa va reuni specialişti de marcă şi va facilita un schimb de experienţă între participanţi şi modele de practici eficiente,  utile tuturor ţărilor participante”, spune Ionuţ Georgescu, Preşedinte Onorific Planeta Verde.

De la Bruxelles, conferinţa se va muta la Bucureşti în luna aprilie a anului curent.  Scopul acesteia este de a transfera know-how-ul dobândit în reuniunea europeană ca posibile soluţii la provocările României în acest sector.

“Vorbim practic despre un maraton al dialogului şi identificării soluţiilor în sectorul deşeurilor, o problematică focusată de toate politicile europene de protecţie a mediului înconjurător. Organizaţia Planeta Verde îşi asumă această responsabilitate pentru că România are de recuperat decalaje importante, iar ca să poată să o facă are nevoie de cei mai buni şi mai informaţi specialişti” mai spune Ionuţ Georgescu, Preşedinte Onorific Planeta Verde.

Conferinţa de la Bucureşti se va bucura în deschidere de mesajul oficial al Comisarului European pentru Mediu Janez Potočnik .

Pentru mai multe informații și înregistrare accesați: http://www.green-planet.ro/evenimente-viitoare/