8-10 MAI 2015 Let's Clean Up Europe - Romania

  • Home
  • /
  • Proiecte în derulare

Ziua Europeană a curățeniei

În fiecare an, milioane de tone de littering ajung în oceane, plaje, păduri, în natură în general. Cauzele principale ale producerii litteringului sunt modele de producție și consum nesustenabile ale societății noastre, strategiile de gestionare a deșeurilor neorganizate corespunzător și lipsa de conștientizare a populației privind problema gunoiului.

În scopul de a reduce litteringul din natură și de a oferi vizibilitate problemei, Săptămâna Europeană pentru reducerea deșeurilor coordonează anual o zi la nivel european de curățenie.

O Mișcare Europeană

Mai multe campanii de curățenie au fost implementate în Europa în ultimii ani pentru a rezolva problema litteringului. Ziua Europeană a Curățeniei, "Să Curățăm Europa", intenționează să aducă aceste inițiative împreună pentru a avea un eveniment de îndepărtare a litteringului la nivel european, care are loc în aceeași zi/ perioadă peste tot continentul, implicând un număr cât mai mare de persoane. Ziua Europeană a Curățeniei va avea loc la perioada 8-10 mai 2014.

Făcând parte din "Să Curățăm Europa!", și ajutând la curățarea mediului, participanții pot vedea cât de multe deșeuri sunt depozitate în cartierul lor. Această acțiune oferă o oportunitate unică de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la problema gunoiului și ajută la schimbarea comportamentului oamenilor.

Ce trebuie să faceţi?

    Vă formaţi o echipă – cu prietenii, familia şi/ sau colegii.

    Alegeţi o zonă pe care doriţi să o curăţaţi.

    Vă înregistraţi echipa pe adresa de e-mail office@green-planet.ro, împreună cu toate datele: locaţie (oraş, judeţ,             strada/parc/pădurea etc), data, număr de participanţi şi datele de contact ale organizatorului echipei.

     În perioada 8-10 MAI 2015 ieşiţi împreună cu echipa creată şi ecologizaţi zona aleasa.

    

Apoi, trimiteţi pe adresa de e-mail office@green-planet.ro poze din locaţie (înainte şi după ecologizare) şi un raport cu numărul de saci colectaţi. (NU UITAŢI să colectaţi deşeurile separat)

Asociaţia Planeta Verde va transmite lista zonelor către companiile de colectare deşeuri, cu rugămintea ca acestea să ridice sacii cu deşeurile strânse de voluntari.

În zilele de 8, 9 sau 10 mai 2015 sunteţi aşteptaţi cu saci şi mănuşi pentru a face o Românie mai Curată!

 

Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul oficial al proiectului http://www.ewwr.eu/en/take_part/lets-clean-up-europe