Lupta împotriva poluării aerului cu ajutorul inovării şi a tehnologiei

Poluarea aerului a devenit una dintre cele mai mari ameninţări ce planează asupra viitorului planetei noastre. Poluarea cronică a aerului scurteaza viaţa noastră şi viaţa ecosistemelor din jurul nostru. În unele zone din Asia, unde poluarea aerului este ceamai răspândită, culturile de alimente şi alte plante prezintă semne de stres cauzate de calitatea scăzută a aerului.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat recent estimările privind poluarea aerului, arătând că au fost înregistrate 7 milioane de decese premature datorate poluării aerului în anul 2012, un număr mai mare decât dublu faţă de estimările anterioare. Noile cifre ale OMS confirmă faptul că poluarea aerului se plasează ca având cel mai mare risc din lume asupra sănătăţii mediului.

 

Ca răspuns la această ştire, multe oraşe sunt obligate să se uite către noile tehnologii şi să îşi revizuiască vechile strategii.

 

Flitru de aer – NASA

Aerul din interior poate fi mult mai poluat decât cel din exterior. NASA a creat un sistem de purificare a aerului printr-un filtru, numit Airocide, care elimină cei mai mari poluaţi ai aerului din interior. Airocide elimină practic 100% din gazele nocive emise de produsele casnice din aer,  numite Compuşi Organici Volatili.

 

Mai multe detalii pe: http://www.enn.com/top_stories/article/47403