Mașina electrică cu panouri solare

Ideea este de a permite vehiculelor cu baterie electrică să se reăncarce singure, chiar dacă nu au la dispoziție încărcătoare electrice.

 Lentile Fresnel actioneaza ca o lupă pentru a concentra energia, sistemul urmărește mișcarea soarelui pe cer. Pe parcursul zilei ele pot genera suficientaă energie electrică pentru ca bateria de 8 kilowatt să funcționeze timp de patru ore.

Până la 75 la sută din toate călătoriile pe care le întreprinde în medie un conducător auto al mașinii hibride pot fi efectuate pe energie solară, sugerează experții Ford Motor Company. Reducerea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră poate fi echivalata cu o cantitate de emisii produsă în medie de o casa timp de patru luni. Dacă fiecare mașina sau camionetă va fi echipată cu un astfel de dispozitiv, atunci emisiile se vor reduce cu miliarde de tone de CO2.

Mike Tinskey, director Ford pentru electrificarea mașinilor la nivel global, și-a exprimat optimismul cu privire la costul sistemului . “Nu se poate înainta fără dificultăți, – spune el. – Dar suntem siguri de succes, deoarece sistemul este ecologic și nu depinde de prezența energiei electrice, ceea ce îl face o soluție foarte bună pentru lumea în curs de dezvoltare, unde de multe ori nu există nici o infrastructura a rețelelor electrice. Avem plaăerea de a numi mașina primul hibrid plug-in, care nu are nevoie de conectare”.

Sursa EcoMagazin