Planeta Verde în dezbatere la Bruxelles

Luna viitoare, Asociaţia Planeta Verde organizează la Bruxelles o masă rotundă care va dezbate “Societatea europeană a reciclării – Resurse naturale și managementul deșeurilor”. Evenimentul reuneşte actori importanţi din Uniunea Europeană și va pune în discuţie noile ţinte legislative stabilite în domeniul managementului deşeurilor.

Dezbaterea își propune să valorifice expertiza specialiştilor europeni din domeniu, facilitând un schimb de experienţă care să se concretizeze în soluţii viabile la probleme actuale şi comune ale Europei Centrale şi de Sud-Est.

„Managementul deşeurilor este poate cea mai mare provocare a României de câţiva ani încoace. La fel va fi şi pe viitor. Experienţele bune ale statelor membre şi know-how-ul acestora este extrem de preţios pentru evoluţie şi pentru politici de mediu accelerate. Dezbaterea de la Bruxelles asta facilitează: dialogul între specialişti de marcă, discuţii amănunţite acolo unde legislaţia o cere şi o reţea de networking la nivel european între toţi participanţii”, spune Ionuț Georgescu, Președinte Onorific al Asociației Planeta Verde.

Printre scopurile strategice urmărite pentru anul 2020 în domeniul managementului deşeurilor amintim: diminuarea cantităţilor de deşeuri pe cap de locuitor, reutilizarea şi reciclarea la „cote maxime” a acestora, precum şi legislaţia unitară la nivelul întregii Uniuni.

„Când vine vorba despre mediu fiecare dintre noi trebuie să se schimbe. Ştim că schimbarea mentalităţii  este un proces de durata, dar rigurozitatea şi consecvenţa trebuie să ne însoţească în lupta cu propriile obişnuinţe şi inerţii, astfel încât România să devină curată. Un mic exerciţiu de imaginaţie, cu o Românie fără deşeuri depozitate neglijent, ne dezvăluie o ţară cu mult mai frumoasă şi de reper pe harta europeană”, mai spune Ionuţ Georgescu, Președinte Onorific Planeta Verde.