Li Guixin a depus o plângere la un tribunal local și a cerut Biroului Municipal pentru Protecția Mediului să-și facă datoria și să țină sub control poluarea aerului, în limitele prevăzute de lege.

">

Primul chinez care dă în judecată guvernul din cauza smogului

Li Guixin a depus o plângere la un tribunal local și a cerut Biroului Municipal pentru Protecția Mediului să-și facă datoria și să țină sub control poluarea aerului, în limitele prevăzute de lege. Bărbatul a cerut și despăgubiri agenției pentru localnicii care înghit particulele poluante din Shijiazhuang și din întreg nordul Chinei. “Am propus despăgubiri administrative pentru ca fiecare cetățean să conștientizeze că, în mijlocul acestei pâcle, noi suntem adevăratele victime”, a spus Li pentru ziarul local. Locuitorul din Shijiazhuang, care sa cere daune de 1.635 de dolari, spune că a cheltuit bani pe măști pentru protecția feței, pe un purificator de aer și pe o bandă de alergat în decembrie, când poluarea a atins cote alarmante.

Cetățenii chinezi au dreptul să depună plângeri iar procesul intentat de Li Guixin reflectă o conștientizare tot mai mare a problemelor de mediu în rândul cetățenilor, a spus Cheng Gang, inginer-șef la biroul pentru protecția mediului din Shijiazhuang. Cu toate acestea, tribunalul la care a fost depusă plângerea nu este obligat să accepte cazul spre judecată.

 

Sursa: Think outside the box