Proiecte încheiate

 • - 2014

  Furnicuta P3R si Scoala Generala Avram Iancu

   Proiectul “Furnicuţei P3R” cuprinde campanii de conştientizare a importanţei colectării selective şi reciclării prin vizionarea unui desen animat ce povesteşte toţii paşi pe care un deşeu îi are de la momentul în care se decide că devine deşeu, până la sortare, reciclare şi reintroducerea lui pe piaţă sub altă formă, alt produs. În cadrul acestui proiect, toţi copiii vor primi cărţi de colorat ce cuprind o poveste interesantă despre “Cum putem ajuta natura”.
 • - 2014

  Furnicuţa P3R & gradinita Strop de Roua

  Furnicuţa P3R & grădiniţa Strop de Rouă Intersemat, împreună cu Asociaţia Planeta Verde demarează Campania “Furnicuţa P3R” Furnicuţa P3R împreună cu copiii din cadrul Grădiniţei “Strop de Rouă”, din sectorul 4, Bucureşti vor învăţa prin desen, vineri - 14 noiembrie 2014, despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje şi reciclare.
 • - 2014

  Let's Clean Up Europe!

  În fiecare an, milioane de tone de littering ajung în oceane, plaje, păduri, în natură. Cauzele principale ale producerii litteringului sunt modele de producție și consum nesustenabile ale societății noastre, strategiile de gestionare a deșeurilor neorganizate corespunzător și lipsa de conștientizare a populației privind problema gunoiului.
 • - 2012

  Conectarea Europei: Priorități de infrastructură pentru secolul XXI

  În ziua de 14 noiembrie 2012, la Bruxelles, Asociaţia Planeta Verde, Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă împreuna cu partenerii Friends of Europe şi Platforma Europeană de Dezvoltare au organizat conferinţa GREENING EUROPE, THE FUTURE OF EUROPE – CAFÉ CROSSFIRE în cadrul căreia s-au discutat priorităţile de infrastructură pentru secolul XXI.
 • - 2012

  Viitorul Infrastructurii în Centrul și Estul Europei

  Acesta a fost titlul mesei rotunde la care s-au dezbătut cele mai noi și mai interesante proiecte de infrastructură ce au fost sau urmează să fie demarate în viitorul apropiat. La Palatul Parlamentului s-au întâlnit reprezentanți ai diverselor autorități române, dezvoltatori, investitori, consultanți și diplomați pentru a discuta posibile căi de colaborare în scopul unei dezvoltări durabile a țării noastre.
 • - 2011

  Masa rotundă „Modele Europene de Colectare Selectivă şi Soluţii Locale”

  Conferinţa a fost organizată de Asociaţia Planeta Verde, Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD) şi Asociaţia Bioplastic România (ASOBIO) alături de Environ şi a avut loc pe 16 mai 2011 în cadrul Muzeului Deşeurilor din AFI Palace Cotroceni.
 • - 2011

  Conferinţa „Managementul integrat al deşeurilor - Impactul Directivei Cadru şi Societatea Europeană a reciclării”

  Asociaţia PLANETA VERDE, împreună cu Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă au organizat Conferinţa „Managementul Integrat al Deşeurilor – Impactul Directivei Cadru şi Societatea Europeană a Reciclării”, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor, în Bucureşti, 12-13 aprilie 2011 la Hotel Novotel, sala Paris.
 • - 2011

  Proiect Litoral 2011 „Nu-ţi lăsa gunoiul să înoate”

  Asociaţiile Planeta Verde şi Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD), împreună cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, şi Ministerului Mediului şi Pădurilor, şi-au propus pentru sezonul estival 2011 o campanie de sensibilizare a turistilor pentru păstrarea unui litoral curat.
 • - 2010

  Masa Rotundă “2010 - Anul deciziilor pentru sistemul de management integrat al deşeurilor”

  Conferinţa a fost organizată de ASOCIAŢIA PLANETA VERDE şi Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD), alături de „Grupul de Lucru Deşeuri” din cadrul Coaliţiei pentru Mediu (GLD), în parteneriat cu Comisia pentru Administraţie Publică, Amenajarea Teritoriului şi Echilibru Ecologic în Bucureşti, pe 25 februarie 2010, la Palatul Parlamentului.
 • - 2010

  Gunoiul şi Ghiocelul

  Gunoiul şi Ghiocelul’ este o coproducţie semnată MenţineRomâniaCurată.ro şi Compania “Passe Partout Dan Puric”, fiind organizată sub înaltul patronaj al Ministerului Mediului şi Pădurilor. Spectacolul - eveniment a avut premiera sâmbătă, 5 iunie 2010 - Ziua Internaţională a Mediului-, la Sala Rapsodia din Bucureşti, seara debutând cu un mesaj din partea ministrului Mediului şi Padurilor, care a pledat pentru o implicare constantă a populaţiei, “nu doar timp de o săptămână pe an”, în acţiuni de ecologizare sau de conştientizare publică a temelor de mediu.
 • - 2010

  Campania RECOLAMP

  Asociaţiile PLANETA VERDE şi Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă, prin portalul www.MenţineRomâniaCurată.ro şi Recolamp, sub Înaltul Patronaj al Gărzii Naţionale de Mediu, au desfăşurat campania de colectare selectivă a deşeurilor de surse de lumină (tuburi fluorescente, becuri economice, becuri pentru iluminat stradal şi arhitectural), generate de activităţile primăriilor, instituţiilor din subordinea acestora şi a celorlalte instituţii care furnizează servicii publice şi comunitare.
 • - 2010

  “Muzeului Deşeurilor” – un eveniment unic în Europa.

  23 noiembrie 2010 a fost data care a marcat deschiderea primului Muzeu al Deşeurilor din Europa, o iniţiativă care aparţine Asociaţiei PLANETA VERDE şi Asociaţiei Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD) în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor, beneficiind şi de sprijinul AFI Palace Cotroceni.
 • - 2010

  Littering 2010

  Asociaţia Planeta Verde şi Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă (CEDD) au continuat Campania de Littering începută în anul 2009, cu studierea litteringului în zona de picnic şi pe litoral.
 • - -0001

  Bruxelles - Societatea Europeană a Reciclării - Resurse Naturale şi Managementul Deşeurilor

  Parlamentul European a găzduit dezbaterea anului privind noile ţinte legislative stabilite în domeniul managementului deşeurilor pentru ţările din Uniunea Europeană. Conferinţa, intitulată ”Societatea Europeană a Reciclării- Resurse naturale şi managementul deşeurilor” este organizată de Asociaţia română Planeta Verde şi sprijinită de Profesorul Vladko Todorov Panayotov, membru al Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă precum şi  membru supleant al  Comitetului pentru Industrie, Cercetare şi  Energie din cadrul PE. Evenimentul reuneşte actori importanţi din Uniunea Europeana şi îşi propune să valorifice expertiza specialiştilor europeni din domeniu, facilitând un schimb de experienţă care să se concretizeze în soluţii viabile la problemele actuale şi  comune ale Europei  Centrale şi  de Sud-Est.