Recolamp a colectat, în 2013, 480 de tone de surse şi corpuri de iluminat

Asociaţia Recolamp a colectat pe parcursul anului trecut 480 de tone de surse și corpuri de iluminat, a declarat, miercuri, în cadul unei conferințe de specialitate, Roxana Șunică, director de marketing al organizaţiei.

În 2013 Recolamp am colectat 480 de tone de surse de iluminat şi corpuri de iluminat.  Ca şi procente aceste 480 de tone reprezita 40% din ceea ce participanţii noştrii spun că pun pe piaţa din România. Însă vrem să menţionăm că, dacă în cazul colectării echipamentelor lucruile funcţionează puţin mai simplu, în sensul că un corp are o valoare economică pozitivă e mai uşor de recuperat de la generatorul de deseui, în ceea ce priveşte becurile ele ne având valoare economică pozitivă şi putând fi uşor  arunctae în coşul de gunoi sunt mai greu de colectat”, a spus Șunică.

Aceasta a precizat că în ultimul an creşterea cantităţilor de surse colectate a fost accelearata, dar s-a ajuns la stadiul în care această creştere a ajuns la saturaţie.

46% din cantităţile colectate în 2013 provin din industruie, al doilea segment important este reprezentat de retail”, a mai spus Roxana Șunică.

În 2013, Recolamp a reprezentat 153 de producători/importatori de echipamente de iluminat, cărora le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamentele electrice și electronice puse pe piață – categoria 5 conform clasificării din Directiva 2012/19/UE.

Asociația Recolamp este o organizație non-profit fondată în 2007 de General Electric, Osram România și Philips România.

Green Report