Săptămana Verde 2014

Ediție din 2014 a Săptămânii verzi este cea mai mare conferință anuală privind politica europeană de mediu, ce va avea loc în perioada 3-5 iunie, la Bruxelles. Tema va fi Economia circulară - economisirea resurselor, salvarea locurilor de muncă.

O economie circulară este soluția logică pentru o lume cu resurse limitate . Este un loc unde aproape nimic nu se pierde, în care re - utilizarea și remanufacturarea produselor devine o practică standard , și unde sustenabilitatea este construită în structura societății . În 2014 , Comisia va prezenta noi propuneri care să permită Europei deblocarea potențialul economiei circular. Un accent deosebit va fi o mai bună gestionare a deșeurilor, precum și contribuția pe care o poate face în ajutarea UE la folosirea resursele mai eficient.

Săptămâna verde oferă o oportunitate unică pentru dezbateri și schimburi de experiență și bune practici . În ultimul deceniu, conferința sa impus ca un eveniment de neratat pentru oricine este implicat în protejarea mediului înconjurător. Ediția din 2013 a atras 2.100 de participanți de la guvern, din afaceri și industrie, organizații non- guvernamentale, din mediul academic și mass-media .

Săptămâna verde este un eveniment deschis pentru public și participarea este gratuită.

Pentru mai multe informații accesați: http://ec.europa.eu/environment/greenweek/