Viitorul Infrastructurii în Centrul și Estul Europei

  • Home
  • /
  • Proiecte încheiate

Acesta a fost titlul mesei rotunde la care s-au dezbătut cele mai noi și mai interesante proiecte de infrastructură ce au fost sau urmează să fie demarate în viitorul apropiat. La Palatul Parlamentului s-au întâlnit reprezentanți ai diverselor autorități române, dezvoltatori, investitori, consultanți și diplomați pentru a discuta posibile căi de colaborare în scopul unei dezvoltări durabile a țării noastre.

Sub moderarea celor de la Asociaţia Planeta Verde, Platforma de Dezvoltare Europeană (E.D.P.) și a celor de la Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă (C.E.D.D.) dezvoltatorii s-au întrecut în prezentarea de proiecte, încercând împreună cu autoritățile abilitate să găsească soluțiile ideale pentru realizarea acestora.

Subiectele dezbătute la această masă rotundă au fost absorbția de fonduri europene, cu un accent special pe necesitatea unei atenții sporite în cazul achizițiilor publice, posibilitatea schimbării cadrului legislativ pentru parteneriatele public-privat, proiecte de infrastructură atât ale companiilor de stat cât și ale firmelor private.

Masa rotundă de la Palatul Parlamentului a avut loc pe 24 octombrie și a fost o întâlnire de principiu, urmând ca la Bruxelles să aibe loc eveniment de follow-up în acest proiect inițiat de Asociaţia Planeta Verde, Platforma Europeană de Dezvoltare și de Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă, unde se vor trasa principalele idei și rute pe care țara noastră se va axa în următorii 10-15 ani.