Ziua Globală a Energiei Eoliene

Ziua Globală a Energiei Eoliene este un eveniment ce are loc anual în data de 15 Iunie în întreaga lume. Este o zi în care se redescoperă vântului, puterea acestuia şi posibilităţile pe care le oferă pentru a schimba lumea în care trăim.

În mai mult de 75 de ţări din întreaga lume, ferme eoliene sunt în funcţiune, generând energie dintr-o sursă curată şi regenerabilă.

Mii de cetăţeni sunt implicaţi în producţia de energie eoliană, dar pentru alţi mulţi oameni, energie eoliană este încă un mister.  Ziua Globală a Energiei Eoliene este o zi în care se pot vizita fermele eoliene, întâlni experţi din domeniu, o zi în care poţi să iei parte la evenimente şi acţiuni ce sprijină energie eoliană şi o zi în care poţi afla orice informaţie referitoare la energia eoliană.

Asociaţia Europeană a Energiei Eoliene (The European Wind Energy Association – EWEA) şi Consiliul Global pentru Energie Eoliană (The Global Wind Energy Council – GWEC) coordonează Ziua Globală a Energiei Eoliene printr-o reţea de parteneri.

Ziua Energiei Eoliene a început ca fiind Europeană în anul 2007 şi a devenit Globală în anul 2009. În fiecare an pe data de 15 Iunie sunt organizate sute de evenimente pentru public în întreaga lume.

Sursa: http://www.globalwindday.org/about-wind-day/